YEMEK TARİFLERİ

Yumurtalı Krem Turta Yapımı

Malzeme Listesi

Hamuru için:

Hamuru için hazır pay hamuru kullanılabilinir

  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı buzlu su

Turta için:

  • 2 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı pudra şeker
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş hint cevizi (Muskat)

Yapılışı;

Öncelikle hazır hamur kullanıyorsanız hamuru borcam fırın kabına yayın.
Hamuru kendiniz yapıyorsanız; unu, şekeri ve yağı elinizle karıştırarak birbirine yedirin.Suyu ilave edip çok sert bir hamur elde edilir. Yaklaşık 5 dakika hamuru yoğurduktan sonra sarıp dolaba koyun.Bu arada turtayı hazırlanır.Fırını 170 dereceye ayarlayın, sonra yumurtaları ve ve şekeri iyice çırpın. Yavaş yavaş sütü ve hint cevizini ilave edin ve karıştırın.Daha sonrasında dolaptan hamuru çıkarıp  borcam kabın genişliğince açın.  Hazırladığınız yumurtalı süt karışımını hamurun üzerine yavaşça dökün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 30 dakika pişirilir… Soğuduktan sonra üzerine biraz daha hint cevizi serpilir. Dilimleyerek ister sade, ister kaymak ile servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir