YEMEK TARİFLERİ

Çikolatalı Pay Tarifi

Malzeme Listesi Şöyledir

Sosu için:

  • 1/3 su bardagi un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Yapımı ;

Hamuru açıp borcam  fırın kabına yayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve çikolata turtası için hazır tutuyoruz,,Çikolatayı sosu için son iki malzeme hariç diğer malzemeler tencereye alınarak iyice çırpılır. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra son iki malzeme tereyağı-vanilya) eklenir.

Hazırlanan turta kabına (hamurlu yada bisküvili) aktarılır. Üzeri streç ile kapatılarak 2 saat kadar dolapta bekletilir. Servis yapmadan önce üzerine krema yada kakao serpilip dilimlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir