GenelYEMEK TARİFLERİ

Hindistan Cevizli Kolay Tart

Gerekli Malzemeler

  • Hazır kakaolu kek tabanı
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 limon ya da portakal kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • Fındık
  • Ceviz

 

Yapılışı ;

İlk önce hazır kek tabanını iki parça olarak fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bir kapta yumurta, yağ, şeker, limon suyu, kabuğu, hindistan cevizini ekleyip karıştırın. İki kek tabanına da eşit olarak paylaştırın.. Rondoda yarım su bardağı fındık ve yarım su bardağı cevizi ufaladıktan sonra  bir tartımıza bol fındık diğer tartımıza cevizden serpicez.  Hazırladığımız tartları 170 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz (üstü kızarınca kontrol edin..Soğuduktan sonra fındıklı tartı damla çikolata, cevizliyi ise çikolata sosuyla süsleyip servis edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir