Ana Sayfa YEMEK TARİFLERİ Vişneli kup Tarifi

Vişneli kup Tarifi

287
0
  • Malzeme Listesi
  • 2 tane yumurta
  • 7 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 5 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Ve aldığı kadar un

Üzeri  koymak için;

  • Yarım kg çilek ve  1 paket çilekli jöle

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 50g margarin

Başlarken  yumurta, şeker, sıvı yağ, süt,vanilya, un ve kabartma tozunu bir kaba alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz.Yağladığımız tart kalıbına karışımı ekliyoruz. Önceden ısıtılan  175 derece fırında 20-25 dk pişirdikten sonra   soğumasıı için  bekliyoruz. Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak ters çevirin.. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve  ocaktan aldıktan sonra vanilyayı da ekliyoruz ve soğuduğunda hazırlamış olduğumuz turta hamurunun üzerine döküyoruz. Daha sonra çilekleri ince ince dilimliyoruz  kremanın üzerine dizmeye başlıyoruz. . Jöleyi ise paketinin üzerindeki tarife göre hazırladıktan sonra(strawberry  ılıdıktan sonra) çileklerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz