YEMEK TARİFLERİ

Kayısılı Turta Yapılışı

  • MALZEME LİSTESİ
  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • 1 kg olgun kayısı

süslemek için ** pudra şekeri

Yapılışı;

Margarin, şeker ve yumurta  karıştırılır. Sonra kabartma tozu ve  un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamurdan yumruk büyüklüğünde  buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlanmış tepsiye koyup  elinizle heryere eşit şekilde yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirilir ve hamurun üzerine dökülür En üstede ayırdığınız hamuru rendeleyin ve 170 derece önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpin.Afiyet olsun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir