Malzeme Listesi
İç Harcı için
- 4 Elma
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1 Su bardağı ceviz
- 1 Tatlı kasığından biraz daha az tarçın
Hamuru için:
- 4 Su bardağı un
- 4 Çorba kaşığı tereyağı
- 2 Çay bardağı toz şeker
- 2 Yumurta
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket kabartma tozu
İlk başta elmalar soyulup tencereye rendelenir. Ardından toz şeker ilave edilerek pişirilir, karışım koyulaşmaya başlayınca tarçın sonra da cevizler eklenir. Ocak kapatılır.Daha sonra tereyağı ve yumurta karıştırılıp, un, vanilya, kabartma tozu, toz şeker ilave edilir ve hamur yoğurulmaya başlanır. Fırın tepsisi yağladıktan sonra hamurun yarısı tepsiye yerleştirilir. Üzerine elma harcı dökülür. Üzerine de hamurun geri kalanı yerleştirilip fırına verilir. 200 derecede yarım saat pişirilir. Pişen turtanın üzerine pudra şekeri dökülür. Ve soğutulup servis edilir.