Semizotu Türlüsü Tarifi

Gerekli Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 su bardağı yarı haşlanmış barbunya
  • 1 çay bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı yarı haşlanmış karabuğday
  • 250 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1’er kaşık domates ve biber salçası
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz

Yapılışı ;

İlk başta tencereye yarı haşlanmış barbunya, mercimek ve karabuğday alınıp, suda pişirilir. İçine temizlenmiş semizotu eklenip pişirmeye devam edilir. Tavada kıyma ve zeytinyağı kavrulur. Kıymanın içine ince doğranmış soğan eklenir, biraz daha kavurulur. Salça, tuz ve baharatları eklenir. Pişirmeye devam edilir. Tenceredekiler de tavaya ilave edip özdeştikten ve piştikten sonra servis edilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top