Fırında Ezilmiş Patates Yapılışı

  • MALZEMELER..
  • 5 tane patates
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Nane
  • Arzu ettiğiniz diğer baharatlar

Yapılışı

 

Öncelikle patatesler kabukları soyulmadan güzelce yıkadıktan sonra tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su eklenir. Ve haşlanır,

Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir. Ezici veya çatal yardımıyla ezilerek (üzerine fırça ile zeytinyağı sürülür. Sonra tuz ve baharatlar serpilir.

200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Yemeğimiz servise hazırdır,

 

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top