Malzeme Listesi
- 1 kg madımak
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kasığı tereyağı
- 1 yemek kasığı salça
- 1 fincan kalın bulgur (Türk kahvesi fincanı)
- tuz
- karabiber
Yapılışı;
Öncelikle Madımaklar geniş bir tahta üzerinde satırla iyice küçük şekilde kıyılır. . Kıyılan madımaklar özellik ve rengini kaybetmemelidir.Sonra soğan yemeklik doğranıp yağ ve salça biraz kavrulduktan sonra et eklenir 2 dk kavrulur ve üzerine madımak koyulur. Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra tuz, karabiber eklenir. Su 10 dk kaynayınca üzerine bulgur dökülür. Ocagın altı en kısık düzeye getirilir ve kısık ateşte pişirilir.