YEMEK TARİFLERİ

Kıymalı Mini Pide

kiymali-mini-pide-tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı instant maya,
  • 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz,
  • 4-4 buçuk su bardağı un.

Kıymalı iç harcı için;

  • 150 gram kıyma,
  • 2 adet soğan,
  • 3 adet sivri biber,
  • 2 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • Pul biber,
  • Kara biber,
  • Kekik.

Üzeri için;

  • 1 yumurta.
  • Yapılışı

    Un haricindeki malzemelerin tamamı yoğurma kabı içerisinde karıştırılır.
    Azar azar un ilavesiyle yoğrulur ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
    Pide hamurunun üzeri örtülerek sıcak bir ortamda mayalanması için 1-2 saat kadar bekletilir.
    Soğanlar ve biberler rondodan geçirilerek bir kap içerisine konulur.
    Domateslerin kabukları soyulup küçük küçük doğranır ve soğanların üzerine ilave edilir.
    Salça, sıvı yağ ve baharatlar da eklenip iyice karıştırılır.
    Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp bezeler yapılır.
    Düz bir zemin üzerinde merdaneyle uzunlamasına inceltilir.
    Arasına hazırlanan kıymalı iç harcından konulup uçları birleştirilip sıkılır ve kenarları üzerine doğru katlanır.
    Hazırlanan kıymalı mini pide yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
    Yumurta küçük bir kasede çırpılır ve pidelerin kenarlarına sürülür.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Fırından çıkarılan pideler sıcak sıcak servise sunulur.
    Not; Bu tariften 15 adet pide elde ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir