YEMEK TARİFLERİ

Tavuklu Büryan Pilavı

DSC_9590-002

Malzemeler

  • 500  gr  tavuk  göğsü
  • 1  adet  kuru  soğan
  • 3-4  adet  havuç
  • 2  yemek  kaşığı  sıvıyağ
  • 2  yemek  kaşığı  tereyağ
  • 1  tutam  karabiber
  • 1  tutam  tuz
  • 2  su  bardağı  pilavlık  pirinç
  • Üzerini  geçecek  kadar  su

Hazırlanışı;

  1. Tavuk  göğsünü  kuşbaşı  doğrayın   ve  pilav  tenceresine   alın.
  2. Yüksek  ateşte  tavuklar  suyunu  salıp  tekrar  toplayana  kadar  kavurun.
  3. Tavukları  kavrulurken,  pilavlık  pirinci  ılık  su  ve  tuzda  bekletin.
  4. Suyunu çekince  sıvı yağ  ile  yemeklik  doğranmış  soğanı  ekleyip  renginin  pembeleşmesini  sağlayın.(Tereyağ  hemen  eklemiyoruz  ki  yanmasın.)
  5. Tavuklar  pembeleşince  tereyağ  ve  taze  çekilmiş  karabiber ekleyin  ve  3-4  dakika  soteleyip  rendelediğiniz  havuçları  tavukların  üzerine yayın.
  6. İyice  yıkayıp  suyunu  süzdüğünüz  pirinçleri  de  havucun  üzerine  boşaltıp,tuz  ve  üzerini  geçecek  kadar  sıcak  su  ekleyip  tencerenin  kapağını  kapatın.
  7. Pilav  kaynayana  kadar  orta  ateşte  tutup,kaynayınca  altını  biraz  daha  kısarak  pişmeye  bırakın.
  8. Pişen  pilavı  10  dakika  dinlendirip  servis  tabağına  ters  çevirerek  servis  yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir