YEMEK TARİFLERİ

Patatesli Biftek

patatesli biftek

Malzemeler:

  • 10 adet biftek
  • 3 tane kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 tane patates
  • Kekik
  • Tuz,pulbiber

Yapılışı:

  1. Birgün önce zeytinyağını,kekik,pulbiber ve tuzu,soğan ve sarımsağı rendeleyin bu karışımla marine edin.
  2. Ertesi gün yarım su bardağı sıcak su,1 yemek kaşığı salça,tuz ve zeytinyağı ile sos hazırlayın.
  3. Eti çıkarıp soğan ve sarımsak parçalarını temizleyin,sosa bulayın ve sosunuzdan biraz kenara ayırın patateslerin üstüne dökmek için.
  4. Tepsiyi yağlayın iki soğanı halka şeklinde kesip dizin.Sosa bulanmış etleri soğanların üzerine dizin.
  5. Elma dilim kestiğiniz patatesleri etin üstüne dizin ve ayırdığınız sosu üstüne dökün.Eğer sosunuz az gelirse yarım çay bardağı sıcak suyla karıştırın.
  6. Folyo ile üstünü kapatın,15dk 250C de daha sonra 220C ye alıp öyle pişirin.
  7. Daha sonra folyoyu çıkarıp öyle pişirelim sosu gidinceye kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir