GenelYEMEK TARİFLERİ

Elmalı Tart Tarifi

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

İç harcı malzemeler;,

  • 3 tane elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Hamuru için ;

  • 125 gram  margarin
  •  1tane  yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Ve üstüne isteğe göre ^^ pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

Elmalar rendelenip  tozşekerle suyunu çekene kadar pişirilir..Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bıraktıktan sonra Hamur için olan malzemeleri büyük  bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Hamurunu  15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. İsteğe göre selmali-tartoğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir