GEREKLİ OLAN MALZEMELER
İç harcı malzemeler;,
- 3 tane elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Hamuru için ;
- 125 gram margarin
- 1tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Ve üstüne isteğe göre ^^ pudra şekeri
Elmalar rendelenip tozşekerle suyunu çekene kadar pişirilir..Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bıraktıktan sonra Hamur için olan malzemeleri büyük bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Hamurunu 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. İsteğe göre soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.