Gerekli malzemeler
- 1 kilo bamya
- 4 domates
- 2 kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1 adet limon suyu
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı;
İlk olarak bamyalar güzelce yıkanır ve temizlenir. Temizledikten sonra bir kere daha sudan geçirin.. Tencerimizin tabanını kaplayacak düzeyde zeytinyağını tenceremize döküyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları da ocağa alıp pembe oluncaya kadar kavuruyoruz. Salçamızı da soğanlarımızın içine ekleyip 1-2 kere karıştırdıktan sonra küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domateslerimizin de dirilikleri kaybolana kadar pişirdikten sonra bamyalarımızı ekliyoruz ve üzerine tuzumuzla limon suyumuzu da döküyoruz. Suyumuzu da ekledikten sonra kısık ateşte kaynayana kadar pişirdikten sonra yemek hazır hale gelir,