- Malzeme Listesi
- 2 tane yumurta
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 5 çorba kaşığı süt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Ve aldığı kadar un
Üzeri koymak için;
- Yarım kg çilek ve 1 paket çilekli jöle
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı şeker
- 50g margarin
Başlarken yumurta, şeker, sıvı yağ, süt,vanilya, un ve kabartma tozunu bir kaba alıyoruz ve güzelce çırpıyoruz.Yağladığımız tart kalıbına karışımı ekliyoruz. Önceden ısıtılan 175 derece fırında 20-25 dk pişirdikten sonra soğumasıı için bekliyoruz. Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak ters çevirin.. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve ocaktan aldıktan sonra vanilyayı da ekliyoruz ve soğuduğunda hazırlamış olduğumuz turta hamurunun üzerine döküyoruz. Daha sonra çilekleri ince ince dilimliyoruz kremanın üzerine dizmeye başlıyoruz. . Jöleyi ise paketinin üzerindeki tarife göre hazırladıktan sonra( ılıdıktan sonra) çileklerin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.