- MALZEME LİSTESİ
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- kabartma tozu
- alabildiği kadar un
- 1 kg olgun kayısı
süslemek için ** pudra şekeri
Yapılışı;
Margarin, şeker ve yumurta karıştırılır. Sonra kabartma tozu ve un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Hamurdan yumruk büyüklüğünde buzluğa koyun. Kalan hamuru yağlanmış tepsiye koyup elinizle heryere eşit şekilde yayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp püre haline getirilir ve hamurun üzerine dökülür En üstede ayırdığınız hamuru rendeleyin ve 170 derece önce ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini serpin.Afiyet olsun…