- Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 150 g tereyağı (ya da margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
arası için
- 2 muz
- 2-3 yemek kaşığı süt reçeli
- Çok az süt (süt reçelini açmak için)
Üzeri için;
- 40 g bitter çikolata
Yapılışı;
Öncelikle hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi yoğurma kabına alın ve iyice yoğurun. Unlayıp hamuru açın .
Ağzı geniş bir bardak veya kaseyle büyükçe yuvarlaklar kesin ve tart kalıplarına yerleştirin.Hamurların üzerine çatalla delikler açılması gerekir.. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hamurları 20 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra soğusunlar. İç kreması için 2 veya 3 yemek kaşığı süt reçelini biraz sütle karıştırın. Cıvık muhallebi kıvamında olmalı.
Muzları küçük doğrayıp ekleyin içine. Hazırlanan iç harcı ile soğuyan tartları doldurulur.
süt reçeli için 1lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süt ve şekeri kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra kabartma tozunu ilave edin.Orta ısıda bir ateşte ara ara karıştırın ki dibi tutmasın yaklaşık 60-80 dakika arası kaynatın zaten sütün rengi değişiyor kıvamı ise cıvık bir muhallebi kıvamında olması gerekiyor