Ana Sayfa YEMEK TARİFLERİ Kıymasız Patates Mantı Tarifi

Kıymasız Patates Mantı Tarifi

477
0
  • Malzemeler
  • 2-3 adet patates
  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için malzemeler

  • 1 soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz

Yapılışı;

Patatesler soyularak yıkanır ve yarım ay şeklinde doğranır. Üzerini geçecek kadar su ile birlikte tencereye alınıp haşlanır.

Ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun.. Ardından salça ekleyin. Salça eridikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Karıştırıp altını kapatın.

Haşlanan patateslerin suyu iyice süzüp servis tabağına dizilir. Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz