- Malzeme Listesi
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Üzeri için;
- 2 tane soyulup ince dilimlenmiş elma
- biraz tereyağı
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı parçalanmış ceviz
Yapılışı
Başlarken elmaları yarım ay şeklinde dilimleyip hazırlıyoruz.Sonra epsimizi biraz kalın bir şekilde tereyağı ile yağlayıp üzerine pekmezi döktükten sonra elmalar dizilir ve üzerine çekilmiş cevizimizi ilave edip hamuru yoğurmaya başlarız. Hamuru için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından portakal suyunu, sütü ve yağını ekleyip çırpmaya devam edin.Sonra un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra hazırlamış olduğumuz tepsiye bu karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında piştikten sonra çıkartıp bir 10 dakika bekletin. En son ters çevirip birazda elmalı kısmını bir 5 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz