YEMEK TARİFLERİ

(Kolay )Elmalı Tart

Gerekli Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 3  elma
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı ceviz (Fındık da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı Tarçın (silme)
  • 125ml sıvı krema

Yapılışı 

İlk önce h amur malzemeleri  derin bir kaba  alarak hamur hazırlanır. Fırın kabının tabanına yayıldıktan sonra

, kenarlara doğru çıkıntılar oluşturulur.Sonrasında

elmalar soyulup küp küp doğranır . Üzerine ceviz, tarçın, şeker ve krema dökülerek iyice karıştırılır.. Hamurun üzerine elmalı harç dökülerek hamurun her yerine eşit gelecek şekilde yaydırıldıktan sonra 180 derece fırında  hafif pembeleşinceye kadar pişilir. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir