Patlıcan Kavurması Tarifi

  • MALZEMELER
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3-4 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet bulyon
  • kırmızı biber, kekik, tuz

Yapılışı;

Öncelikle pijama şeklinde soyduğumuz patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz. Soğanları yağda soteleyip üzerine biberleri de ekliyoruz. Patlıcanları ve bulyonu da ekleyip kapağını kapatıyoruz. Patlıcanlar yumuşayınca tuz, kekik ve kırmızı biberini ekleyip karıştırıyoruz. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.Yemeğimiz hazır hale gelmiştir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top