Malzemeler:
4 adet yufka.
İçi İçin:
4 adet haşlanmış rendelenmiş patates,
- 1/2 kalıp beyaz peynir,
- 2 adet yumurta,
- 200 gr tereyağı (eritilmiş),
- 1 çay bardağı süt,
- 4 çorba kaşığı yoğurt,
- 1/2 demet dereotu(isteğe göre),
- Kırmızı pul biber,
- Karabiber,
- Tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurtanın sarısı.
Yapılışı
Beyaz peyniri ezelim.
Bir kabın içine yumurtaları, sütü, yoğurdu, tereyağını koyalım ve iyice çırpalım.
İçine patatesleri, beyaz peyniri, baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Düz bir zemin üzerine birinci yufkayı serelim ve her yerine hazırladığımız harçtan sürüp, ikinci yufkayı üzerine serelim.(yufkalar bitene kadar
aynı işlemi tekrarlayalım)
Daha sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo şeklinde sarıp, ortadan ikiye keselim.
Üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
Sonra 1 parmak kalınlığında kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.
Böreklerimizi önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Böreğimiz hazır afiyet olsun.