Anneanne evlerinin vazgeçilmezi lavanta kokusunun lavanta tohumuyla birlikte hayat bulduğu bu tatlı hem hafif hem kokusu muhteşem. Mutlaka deneyin.
Malzemeler
2 litre süt
200 gram toz şeker
140 gram pirinç unu
100 gram beyaz çikolata
200 ml. krema
1 yemek kaşığı lavanta tohumu
Nasıl yapılır?
Süt, krema, pirinç unu ve toz şekeri bir tencereye alıp iyice karıştırın. Lavanta tohumlarının içinde bulunduğu küçük bir bohça yapıp tencerenin içine atın. Orta ateşte 25-30 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Süre sonunda kaynadıkça kıvam alan muhallebinin içinden lavanta kesesini çıkartın.
Pişen muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için süzgeçten geçirin. Muhallebiyi, profesyonel bir çırpıcı ya da mikser yardımıyla 5-6 dakika boyunca düşük devirde karıştırarak soğutun. 2-3 dakika dinlendirdiğiniz lavantalı muhallebi içerisine küçük parçalara böldüğünüz beyaz çikolatayı ekleyin. Orta-hızlı devirde 5-6 dakika daha çırpın.
Servis kaselerine aldığınız muhallebiyi soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun…