Krep Tarifi

krep-tarifi

Malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • 2 buçuk çay bardağı su,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 su bardağı un,
  • 1 çay kaşığı tuz.

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ.

 Yapılışı

Derin bir karıştırma kabının içerisine, yumurtalar, süt ve su konulup çırpılır.
Tuz ve un ilave edilip, hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpılır ve kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde edilir.
Teflon tavaya bir kereye mahsus çok az yağlanır ve tavanın iyice ısınması sağlanır.
Kızgın tavaya bir kepçe krep hamuru dökülüp, yaydırılır.
Arkalı önlü çevirerek orta ateşte pişirilir ve düz bir tabak üzerine çıkartılır.
Krep hamuru bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.
Not; Hazırlanan kreplerin içerisine reçel, bal, peynir veya çikolata sürerek tüketebilirsiniz.
Bu tarifle yaklaşık 7-8 krep elde edebilirsiniz. Tavanın büyüklüğüne göre de değişebilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top