- 1 kg topan patlıcan
- 250 kg kıyma
- 2 domates
- 1 baş kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- karabiber
- nane
- tuz
süslemek için:
- 3 sivri biber
patlıcanları kızartmak için:
- yeterince sıvı yağ
Yapılışı;
Önce patlıcanları soyup tuzlu suda 15 dakika bekletin. Daha sonra yıkayıp kuruluyoruz sonra kızartıyoruz. Soğanları sarmısakları küçük doğrayıp pembeleştiriyoruz kıymayı ilave edip pişirmeye devam ediyoruz Üzerine domatesi salçayı baharatları koyup domates suyunu çekinceye kadar pişirip patlıcanların üzerine döküyoruz. Biberleri üzerine sıralayıp 1,5 su bardağı su koyup fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.