YEMEK TARİFLERİ

Fasulyeli Turşu Kavurması

Malzeme Listesi

  • Yarım kg fasulye turşusu (bir büyük salata kasesi kadar)
  • 2-3 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Sıvı yağ
  • Yarım bayat ekmek (küp küp doğranmış)

Yapılışı;

Önce tencereye sıvı yağı koyulur, soğanları halka halka kesip yağda pembeleşinceye kadar kavuralım. Pulbiber ve salçasını koyup tuzu çıkarılmış suyu sıkılmış turşularımızı ekleyip yarım saat kadar kavurun ve  altını kapatmaya yakın doğranmış ekmeklerimizi ekleyip biraz daha kavurup servis tabağına alalım. Yemek hazırdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir