YEMEK TARİFLERİ

Elmalı Tart Tarifi

  • GEREKLİ MALZEMELER
  • 5-6tane  orta boy elma
  • 1 paket   (250g)
  • 1 yumurta
  • 2 Türk kahvesi fincanı  kadar pudra şekeri
  • 10 Türk kahvesi fincanı kadar  un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üstüne dökmek için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Tart Tarifi'nin Yapılışı

İlk yapılacak olan  elmaların kabukları soyulup rendelenir ve kavurmak için bir tavaya alınır.Sonrasında  Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tarçın dökülür. Elmaların içindeki şeker eriyince altı kapatılır. Daha sonra  pudra şekeri, un, margarin, yumurta, vanilya, kabartma tozu ile bir hamur tutulur. Hamurun 4 de 1 ayrılıp buzlukta sertleşmesi için bırakılır. Kalan hamur merdane ile inceltilip orta boy bir kalıba yerleştirilir. Üzerine soğuyan harcımızda sürüldükten sonra buzlukta beklettiğimiz hamuru rende ile tartın üzerine rendelenir. Son olarak  175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir