Genel

Hayrabolu tatlısı

 

Hayrabolu tatlısı

Tuzsuz taze peynirle yapılan ve tahinin sos olarak kullanıldığı bu özel tatlı Kemalpaşa tatlısına benzer ancak bu tatlının farkı daha çok yumurta kullanılması ve daha büyük olması.

 

Malzemeler

 

Hamuru için:

 

1 kilo tuzsuz taze peynir

 

8 yumurta (2 yumurtanın akı kullanılmıyor)

 

250 gram un

 

250 gram irmik

 

2 çay kaşığı karbonat

 

1 paket vanilya

 

1 çimdik tuz

 

Şerbeti için:

 

1250 ml su

 

1 kilo toz şeker

 

1-2 damla limon suyu

 

Üzeri için

 

Tahin veya kaymak, dondurma, Hindistan cevizi

 

Nasıl yapılır

 

Tuzsuz taze peyniri robottan geçirin veya çatalla iyice ezin. 8 yumurtanın 2’sinin akını ayırıp diğer yumurtaların tamamını peynirin içine ekleyin. Un, irmik, karbonat, vanilya ve bir çimdik tuz ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar iyice yoğurun. Hamura elle yuvarlayarak veya dondurma kepçesi ile şekil verin ve şekil verdiğiniz hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra soğumalarını bekleyin.

 

Hamur topları soğuduktan sonra hazırladığınız şerbet kaynayınca içine atın. Şerbeti çekene kadar yaklaşık 20-25 dakika ara sıra kepçe ile bastırıp kaynatın. Üzerine kaymak, tahin ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir