YEMEK TARİFLERİ

Elmalı Kurabiye

elmali-kurabiye-tarifi

Malzemeler:

  • 1 paket margarin,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • Alabildiği kadar un.

İçi İçin:

  • 3 adet elma,
  • 4 kaşık toz şeker,
  • 2 tatlı kaşığı tarçın.

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri.
Elmalı Kurabiye Yapılışı

İçi için; elmaları soyalım ve rendeleyelim.
Tavaya elmaları, toz şekeri koyalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.
İçine tarçını ilave edelim ve karıştıralım.
Hamuru için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve merdane ile açalım.
El şekli verelim ve rulo şeklinde saralım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Elmalı Kurabiyelerimiz, ılıdıktan sonra üzerlerine elek yardımıyla pudra şekeri dökelim. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir