GÜZELLİK

Renkli Göze Makyaj

Renkli-Göze-Makyaj1-1024x576

Açık bal renginden, açık kahveye, eladan, mavi ve yeşile kadar pek çok değişik ana ve ara tonları olan açık renk gözler; bilinçli ve uyumlu renklerle makyajlandığında çok daha etkileyici olurlar. Genellikle kontras tonlardaki kalem ve farlarla, derin ve etkili bakışların yansıtıcısı olan renkli gözler, smokey eyes da denilen buğulu göz makyajını da son derece iyi taşır.

Bilinçli ve ustaca yapılan  renkli göz makyajı, gözleri ön plana çıkaran bir sihire sahiptir.

Mavi Göz Makyajı
Mavi gözler, her ton farı oldukça iyi yansıtır. Ama mavi rengi özellikle ön plana çıkartmak için kahve, bronz ve kızıl bakır tonları doğru seçim olacaktır. Ayrıca siyah ya da gri-füme tonlarıyla yapılacak buğulu bir göz makyajı da, mavi gözleri olduğundan daha derin ve büyüleyici gösterecektir. Mavi gözlülerin kullanmaması gereken far rengi ise mavidir. Üstelik bir de mavi kıyafet giymişseniz bu üçleme doğallıktan uzak bir ifade yaratabilir. Göz renginizi, kontras renkteki bir farla vurgulamak en doğrusu olacaktır.

Yeşil Göz Makyajı
Yeşil gözlü ve sarı saçlı iseniz, pembe farlar; siyah saçlı iseniz toprak tonlu farlar tam size göredir. Ayrıca bej, krem, vizon tonları ve kahverengiler de yeşil gözlerle uyum sağlayacaktır.
Lavanta, mürdüm ve lila tonları da yeşil gözleri son derece parlak ve canlı gösterir.
Turuncu ve bordo tonlarını da yeşil gözlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eye liner ise yeşil gözlü bayanların en etkili silahlarından biridir; zira bu renk gözlere çok yakışır. Yeşil göze yeşil far uygulaması ise önerilmez. Açık renk gözlerinizi en iyi, zıt ve koyu tonlarla vurgulayabilirsiniz.

Renkli-Göze-Makyaj-elagöz

Ela Göz Makyajı
Ela gözler, ya içinde yeşil titreşimler olan ya da açık bal rengi olarak ifade edilebilecek, kahverenginin en açık halidir.
Altın rengi ve metalik tonlarla ela gözlerinizi belirgin hale getirebilirsiniz.
Eflatun tonları, yeşil, haki ve gri tonları da ela gözleri çok sever.
Lacivert ve bakır tonlarında göz kalemleri de ela gözleri keskinleştirir.
Bu renk gözlerde kullanılmayacak far rengi ise açık kahve tonlarıdır.
Smokey eyes tarzı makyajı da ela gözlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Gözler, yüzün en ilgi çeken ve odak kısmıdır. Doğru renk göze doğru renk göz makyajı uygulayarak, hem gözlerinizin güzelliğini daha çok ortaya çıkarmış; hem de bakışlarınıza derin bir mana yüklemiş olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir