YEMEK TARİFLERİ

Çok Basit Elmalı Turta Tarifi

Malzeme Listesi

  • 2, 5 şu bardağı un
  • Yarım paket margarin (125g)
  • 1 limon yarısı
  • Limon kabuğu rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 fincan süt

iç harcı için:

  • 6 orta boy elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın ( isteyen daha fazla ya da hiç kullanmayabilir)
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay bardağı ceviz

Yapılışı

İlk  başta iç malzemesi için elmaları soyup küp küp küçük boyutlarda kesilir. İçine şeker, tarçın, limonu katıp harmanlayıp elmalar hafif suyunu çekene kadar pişirip soğutmaya bırakılır. Sonra cevizleri de ekleyip karıştırılır.

Hamur için oda sıcaklığındaki margarin, unu, sütü, yumurta sarısını ve diğer malzemeleri de ekleyip yoğurulur. 15 dk buzdolabında bekletin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın.. Büyük parçayı bir parmak kalınlığında açıp kaba yerleştirin.. İçine elmalı harcımızı döküp düzenliyoruz. İkinci parçayı da şekillendirip üzerini süslüyoruz. 170` fırında hafif kızarınca çıkartıp 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir