YEMEK TARİFLERİ

Bisküvili İrmik Tatlısı

biskuvili-irmik-tatlisi-tarifi

Malzemeler

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi,
  • 1 paket kakaolu bisküvi,
  • 1 su bardağı şeker.

Üzeri için;

 

  • Çikolata sosu.

Yapılışı

Derin bir tencerenin içerisine, süt, toz şeker, irmik ve hindistan cevizi konulup karıştırılır.
Daha sonra ocağın üzerine alınır ve kısık ateşte, kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kaynara çıkıp kıvamını alan irmik tatlısı ocaktan alınır.
Kek kalıbı su ile ıslatılır ve irmik tatlısının tamamı kalıba boşaltılır.
Kaşık yardımıyla eşit şekilde kalıba yaydırılır ve bisküviler sırayla muhallebinin içine batırılır.
Hazırlanan bisküvili irmik tatlısı, oda sıcaklığında ılındıktan sonra 2-3 saat kadar buzdolabında bekletilerek iyice soğuması sağlanır.
Soğuyan irmik tatlısı, bıçak yardımı ile kenarlarından hava alması sağlanarak servis tabağına ters çevrilir ve kalıptan çıkartılır.
Üzerine çikolata sosu dökülüp arzu edilen şekilde süslenir ve soğuk olarak servise sunulur.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir