MODA

Ah bu moda

ah-bu-modaaa

Modaya uymak bir zorunluluk haline geldi ki, oldukça trajedik bir durum. Her evde bütçe politikası yapmak zorunda olan anne babalar için; kendi giyim ve teknoloji aletlerinin yanı sıra birde çocuklarının ki çıktı. Yaklaşık on yaşına gelen bir çocuğunuz var ise; mutlaka tableti ve akıllı telefonu ve hatta bilgisayarı olmalı, gibi bir toplumsal bunalım içerisindeyiz. Çocuğunuz bu duruma öyle adapte olur ki, ruh sağlığında bozulmalar, aşağılık kompleksleri boy göstermeye başlar. Modanın esiri olduk çıktık. Bütçemizin yetmediği şeyler için kredi kartlarını kullanmaya, krediler çekmeye odaklandık. Sonuç itibari ile modaya uyduk ama elde avuçta pek bir şey kalmadı. Ah bu moda, gelir seviyesi asgari ücretin altında olan birçok aile için eziyet kapısı gibi.

Modaya Uymazsak Ne Olur?

  1. Akıllı telefonunu cebinde taşımayan bireylerin toplum içerisindeki çekingen tavırlarını elbette sizlerde gözlemlemişsinizdir. Bir şeyler yemek veya içmek üzerine oturulan bir yerde telefonlar hemen masaların üzerine konur. Akıllı telefona sahip olmayan insanlar ise; bu davranışta bulunmaktan çekinirler. Ah bu moda. Çünkü herkes akıllı telefon sahibi olmalıdır, moda bu.
  2. Eğer çocuğunuz belirli markalarda ayakkabı ve çanta satın alamıyorsa arkadaşlarının aldıklarını anlatır durur. Herkes aynı şeyleri giymek zorunda gibi bir hava yaratılır. Eğer aynı şeyler giyilmez ise; giymeyen düşük kalır.
  3. Yenilen yemeklerin fotoğrafları çekilir ve sosyal medya üzerinden herkes ile paylaşılır. Ne yediğimiz ile bile bir tarz yaratmaya çalışır gibiyiz. Eğer fotoğraflarınızı paylaşacağınız bir sosyal medya hesabına sahip değilseniz, bir dışlanmışlık ile karşı karşıya kalacaksınız. Nasıl olur da yediğinizi içtiğiniz paylaşmazsınız, çok gerisiniz!
  4. Ah bu moda, bir çok insanın kardeş değilken kardeşmişçesine, ikiz değilken ikizmişçesine görülmesine sebep olur. Aslında nefret ettiğiniz tüm kişiler ile her şeyiniz aynıdır hakaret edemez, söyleyecek söz bulamazsınız, ona söyleyeceğiniz her şey fazlası ile size de gelecektir.

 

Büyük küçük hepimizi esir alan ortaya oldukça komik haller çıkaran modaya uyum sağlarken akıl sağlığımızı kaybetmemeliyiz. Moda uyalım ama herkes sakin olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir