EV DEKOR

Banyonuzu düzene sokacak tüyolar

banyonuzu_duzene_sokacak_tuyolar-0

Banyo ufak ama ıvır zıvırı en çok olan yer! Dağıtmak saniyeler toplamak ise saatler alıyor.

İşte bu dertten kurtulmak ve banyonuzu daha yaşanası bir alan yapmak için size süper fikirler…

Tuvalet kağıtlarını dekora katın

– Kocaman bir sepet alıp tutma yerlerinin tam ortasına bir sopa geçirin.

– Kalınca bir mukavvadan yapacağınız ağaç tuvalet kağıtlarınız için dekoratif bir yol olabilir. Ya da metal bir sepet ile tuvalet kağıdı aparatını eşleştirip değişik bir uyum yakalayabilirsiniz.

– Çocuğunuzun oyuncaklarından birini tuvalet kağıdı aparatı olarak kullanabilirsiniz.

14414419030.34477400

Pamukları birbirinden ayırın

Pamuk, kulak pamuğu, makyaj pamuğu derken 80 çeşit pamuk oldu derseniz kolayı var.

– Evdeki modası geçmiş şamdanınızı banyoda değerlendirebilirsiniz, üzerine uygun küçük kavanozlara dolduracağınız hijyenik malzemeler hem şık duracaktır hem de dağınık yaratmayacaktır.

– Aynanın önüne monte edeceğiniz bir konsola değişik desenlerde bardaklar koyup onların içinde hijyen ürünlerinizi saklayabilirsiniz.

– Fazlasıyla baharat kavanozunuz var ise üzerine etiketler yazarak kullandığınız kavanozlar banyonuzdaki dağınıklığı toplamaya yardımcı olabilirler.

– Ayna önündeki konsola bardak yerine küçük kavanozlar koyarak da kullanabilirsiniz.

– Kapaklı kurabiye kavanozlarına hijyen ürünlerinizi koymak banyonuza değişik bir hava katabilir.

Duşakabin kenarındaki dağınıklığı toplayın

Duşakabin/küvet kenarındaki dağınıklığı şıp diye toparlayın. İsterseniz bir kaç köpük ya da taş bloğu banyo duvarınıza tutturun ve üstlerine şampuanlarınızı dizin. İsterseniz çok yönlü sepetlerden alıp banyonun demirine asın bir katına şampuanları bir katına sabunları doldurun. Banyonuzda bir denir var ise oraya ufak metal sepetlerden asıp içlerine istediğiniz ürünleri koyabilirsiniz ya da takı toparlayıcısını banyonuza davet edebilirsiniz.

Havlulara yer açın

Havluları nereye asacağım diye kararsız kalmayın. Benim banyom küçük havlum çok diyenler kapı arkalarını şık bir şekilde değerlendirebilirler.

– Kapı arkasına monte edeceğiniz iki boru ile yerden tasarruf edebilirsiniz. İsterseniz geyik boynuzlarına havlularınızı asabilirsiniz.

– Eski bir merdiveni duvara monte ederek değişik bir havlu asacağı elde edebilirsiniz.

– Eski bir sandalyenin sırt kısmını boyayıp yenileyerek havlularınız için kullanabilirsiniz.

– Duvara kancalar takın ve içinden kalın bir halat geçirin çeşit çeşit havlularınızı asmanız için mükemmel bir yöntem olacaktır.

Makyaj malzemelerinizi düzene sokun

Makyaj malzemeleriniz oradan oraya dağılıyor değil mi?

– İsterseniz bir porselen bardağın üzerine ayraç koyarak fırçalarınızı toparlayabilirsiniz.

– Plastik kaymayan kovalarla ekstra bölme yaratmanız pek mümkün. Evde modası geçmiş kurabiye servis tabaklarını üst üste koyarak makyaj malzemelerinizi her rafına yerleştirebilirsiniz.

– Birkaç kalemliği birleştirerek makyaj dönme dolabı oluşturabilirsiniz. Ya da bir dolabın kapağına ufak metal/tahta raflar monte ederek oje dağınıklığınıza son verebilirsiniz.

– Bir masayı duvara yaslayıp üzerine aynı uzunlukta bir cam bölme yapıp ufak sepetleri çekmece haline getirerek makyaj malzemelerinizi koyabilirsiniz. Böylelikle hem bulmanız kolay olur hem de tozlanmazlar.

14414419850.43736000

Elektrikli aletleri birbirinden ayırın

O hep birbirine karışan düzleştirici-maşa-kurutma makinesi üçlüsünden kurtulabilirsiniz!

– Plastik kalınca bir boruyu güzelce boyayıp kullanışlı hale getirmek pek mümkün.

– Bölmeli bir sepeti de saç şekillendiricilerinizi ayırmak için kullanabilirsiniz. Ya da plastik boruları keserek dolap kapağına monte edebilirsiniz.

– Son olarak metal sepetler hem banyo dekoruna katkıda bulunacak hem de etraftaki dağınıklığı bir çırpıda toplayacaktır.

Mıknatıs banyonun en iyi dostu

O sürekli kaybolan ufak tefek şeyleri toplamanın en kolay yolu mıknatıs. İster tel tokalarınızı ister metal eşyalarınızı kaybetmemek için bir mıknatıs şeridi oluşturabilirsiniz. Ya da makyaj malzemelerinin hep gözünüzün önünde olmasından yanaysanız hepsinin altına ufak birer mıknatıs koyup metal bir levhaya asabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir