EV DEKOR

Modern tarzda salon dekorasyonu nasıl yapılır?

Modern salon dekorasyonu fikirleri 

Ev dekorasyonu bir sanat ise, bu sanatın baş yapıtı şüphesiz salon dekorasyonudur. Evin en büyük yaşam alanı olması, eve gelenlere zevkimizi yansıtan bir nevi ‘’vitrin’’ işlevi görmesi gibi nedenler,salon dekorasyonun önemini artırmakta.

Salon dekorasyonunda modern /minimalist yaklaşımların etkisi ise her geçen gün  daha fazla hissedilmekte.Klasik mobilya ve aksesuarları kendisine uzak bulan genç kadınlar ve yeni evli çiftler;modern salon mobilyaları , salon halıları ve aksesuarlar  ile sıradışı bir tarz yakalamaya çalışmaktalar.

Modern salon dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken konular neler?

Bu soruya ilk verilecek yanıt,elbette modern çizgiler taşıyan kaliteli bir tablo! Duvarınızın ve salonunuzun ebatlarına uygun olarak seçeceğiniz tablo ve/veya resimler olmadan,yapacağınız modern salon dekorasyonu istediğiniz etkiyi yaratamayabilir.

Diğer önemli seçim ise ,halı/oturma grubu renk uyumudur.Modern ev dekorasyonunda hakim renkler açık ve pastel tonlardır.Bu tonlamanın dağılımı pastel fıstık yeşilinden pastel bej tonlara kadar uzanabilir.Bu donuk renkleri hareketlendirecek,eve canlı ve dinamik bir hava katacak olan ise,kontrast (zıt) uyumlardır.Örneğin tablonuzdaki parlak,canlı tonlarla  aynı renkte olan oturma grubu kırlentleri …

Modern tarz salon ve oturma odası dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken diğer bir konu ise, kristal avize ve aydınlatma aksesuarlarından uzak durmaktır.Spot aydınlatmalar,ayaklı lambalar modern aydınlatma için en iyi seçeneklerdir.

Modern salon dekorasyonu için son önerim ise; Oturma gurubunuzdaki kanepe ile koltukların renklerinin birbirini tamamlayan farklı renkler olması. Bu tarz oturma gruplarını bulmanız zor olabilir.Çünkü ülkemizde bu moda henüz yaygınlaşmadı…

Eğer renk kombinasyonu içeren oturma gurubu bulmakta zorlanıyorsanız,kırlentler ve halı ile oturma grubunuzu farklı tonlarda harmanlayıp şık ve modern bir tasarıma imza atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir