EV DEKOR

Yatak odası dekorasyon fikirleri

Yatak odası dekorasyon fikirleri

Eğer yatak odanızı yenilemek veya biraz farklılık katmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız yazı çok ilginizi çekecek. 2015 yılının trend yatak odası modellerini merak ediyorsanız, işte yatak odanız için çeşitli dekorasyon ve dizayn önerileri;

Konforlu ve kullanışlı bir yatak odası

Yatak odanızda yeterli alan varsa bir adet kotluk koymanız odanın havasını hemen değiştirecektir. Dikkat etmeniz gereken nokta, koltuğu hareketinizi kısıtlamayacak bir bölüme koymak olmalı.

Modern görünüm

Yatak odanızın duvarının büyük bir bölümünde kullanacağınız modern bir tablo, odanızın daha çarpıcı görünmesi için harika bir fikir. Karmaşık renkler yerine siyah-beyaz kullanmayı deneyin. Hatta kendi yaptığınız bir çalışmayı bile duvarınızda kullanabilirsiniz!

Işığı odaya alın

Hem odanızın daha geniş görünmesi hem de yeterince aydınlık olabilmesi için pencerenizi hantal perdeler ile kaplamayın. Sade, basit ve ince bir tül kullanarak ışığın odaya girmesine izin verin.

Duvarlarda farklılık yapın

Odanızın duvarlarının bir bölümüne duvar çıkartmalarından yapıştırabilirsiniz. Veya isterseniz duvarınızın bir bölümünü farklı bir duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz. Duvarda kullanacağınız çıkartmalarda odanızın rengi ile uyumlu renkler seçmeye özen göstermeye çalışın. Unutmayın, yatak odası rahat uyumak isteyeceğiniz ve karmaşıklıktan uzak bir alan olmalı. Bu yüzden soft renkler her zaman işe yarar.

 

Prensesler gibi hissedin

Yatağınızı ve sizi komple içine alacak bir tül, masallardaki gibi… Ama hiç de zor değil. Alacağınız bir cibinlik yatak odanız için harika bir fikir olabilir.

Loş ışık

Keyifle uyumak istediğiniz yatak odanızda yoğun ışık nedeni ile uykunuzun kaçmasına izin vermeyin. Odanızın daha loş ve soft olmasını sağlayın. Mesela tavandaki ışığı iptal edip komodinlerin üstüne birer abajur yerleştirebilirsiniz. Ayaklı lambalar da işinizi görecektir. Tavandan gelen ışık direkt gözlerinize geldiği için sizi rahatsız edebilir.  Bu yüzden kendi rahatınızı birinci planda tutmalısınız.

Renklerin büyüsü

Dekorasyon konusunun ilk kuralı kural tanımamaktır! Bu yüzden odanızda dilediğinizce farklılık yapabilirsiniz. Bu farklılıklardan bir diğeri de renklerle oynamak.

Yapılan araştırmalarda renklerin insanları nasıl etkilediği konusunda kanıtlanmış çalışmalar var. Ama bu istediğimiz renkleri kullanmayacağımız anlamına gelmiyor. Açık ve soft renklerin insana ne kadar iyi geldiği bilinse de kendinize renk konusunda sınır koymayın. Su yeşilini denemeye ne dersiniz? 🙂

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir