EV DEKOR

Lüks yatak odası dekorasyonu nasıl yapılmalı?

Lüks yatak odası dizaynı fikirleri /resimli 

Yazıma başlamadan uyarmalıyım ki,;Aşağıdaki fotoğraflarda yer alan yatak odaları 70 metrekare ve  üzeri yatak odaları için uygun.

Eğer bu ebatlarda bir yatak odanız var ise,maddi imkanlarınız da uygunsa resimlerdeki yatak odalarından birisi sizin için uygun olabilir !

İşin gösteriş ve şatafat kısmı bir yana,çoğu varlıklı insanlar bile yatak odalarını dizayn ederken büyük hatalar yapıyorlar.Lüks , elegans ,exclusive adı altında tasarımı ve kalite olarak vasat ve vasat altı yatak odası tasarımları hemen her mobilya mağazasında satılmakta.

Eğer gerçekten high class bir yatak odası satın almak ve kaliteli dizayn etmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalar şunlar olmalı;

Yatak, odanın ana teması olmalı 

Perde,halı,mobilya,avize ve yatak odanızdaki tüm diğer aksesuarlar, yatak odanızın başrol oyuncusu olan yatağa vurgu yapmalı, onu ön plana çıkarmalı.Yatak odasında,yataktan daha öne çıkan tüm mobilya ve aksesuarlar uyumu bozacaktır.Dolayısı ile dikkat edilmesi gereken ilk konu;Kral ve kraliçenin yatacağı yatağın ve üzerindeki tüm aksesuarlarının ihtişamlı olmasıdır.

Nadide bulunan malzemelerden yapılmış nadide mobilya ve aksesuarlar tercih edilmeli

Fildişi,ipek,çini ,değerli taşlar gibi sofistike ve nadir bulunan malzemelerden yapılan tüm yatak odası aksesuarları göze batmayan bir bütünsellik içerisinde kombinlenmeli.Özellikle ülkemizde aşırı gösteriş için birbirleriyle uyumlu olmayan parçaların sıkça kullanıldığını söylemek mümkün.

Orijinal vazo,kandil ve heykelcikler detaylarda yer almalı

Ne çok üst üste ne de çok yavan… Kalite ve lüks anlayışınız yansıttığını düşündüğünüz antika ve el işçiliği aksesuarları yatak odasına ustalıkla serpiştirmelisiniz.

Renk ve ışık uyumunu gözetilmeli

Duvar kağıdı veya duvar ile uyumlu mobilya tercih etmeli ya da duvarların rengini hayalinizdeki yatak odası renkleri ile uyumlu hale getirmelisiniz.Diğer bir önemli konu da taban ve tavan.Yatak odanızın zemin döşemesi ile aydınlatma için tercih edeceğiniz renkler birbirlerini boğmamalı.

Ayna ebatları ve konumları önemli

Elbette büyük aynalar büyük yatak odaları için ideal! Ama odanın güneş aldığı açı,karanlık noktalar,aşırı aydınlık noktalar aynanın konulacağı yerler için önemli.Örneğin; Güneş ışınlarının dik geldiği duvara monte edilecek büyük boy duvar aynası odayı aşırı aydınlık yapabilir ve seksi bir ortam yaratılmasına engel olabilir.

Yastık,nevresim,perde,halı gibi yatak odasının olmazsa olmaz aksesuarlarını ya kontrast uyum yada yakın renk uyumu ile tercih edebilirsiniz.Kontrast(yani zıt renk uyumu) yatak odanıza bir hareketlilik katarken,odanın romantik ve seksi havasını da dağıtabilir.

Son olarak; Kaliteli bir duvar kağıdı kullanılmayan hiçbir yatak odası dizaynını lüks kategoride görmüyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir