- GEREKLİ MALZEMELER
- 5-6tane orta boy elma
- 1 paket (250g)
- 1 yumurta
- 2 Türk kahvesi fincanı kadar pudra şekeri
- 10 Türk kahvesi fincanı kadar un
- 1 pk. kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Üstüne dökmek için;
- Pudra şekeri
İlk yapılacak olan elmaların kabukları soyulup rendelenir ve kavurmak için bir tavaya alınır.Sonrasında Üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı tarçın dökülür. Elmaların içindeki şeker eriyince altı kapatılır. Daha sonra pudra şekeri, un, margarin, yumurta, vanilya, kabartma tozu ile bir hamur tutulur. Hamurun 4 de 1 ayrılıp buzlukta sertleşmesi için bırakılır. Kalan hamur merdane ile inceltilip orta boy bir kalıba yerleştirilir. Üzerine soğuyan harcımızda sürüldükten sonra buzlukta beklettiğimiz hamuru rende ile tartın üzerine rendelenir. Son olarak 175 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir.