Malzemeler
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- Üzerini geçecek kadar su
Hazırlanışı;
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın ve pilav tenceresine alın.
- Yüksek ateşte tavuklar suyunu salıp tekrar toplayana kadar kavurun.
- Tavukları kavrulurken, pilavlık pirinci ılık su ve tuzda bekletin.
- Suyunu çekince sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğanı ekleyip renginin pembeleşmesini sağlayın.(Tereyağ hemen eklemiyoruz ki yanmasın.)
- Tavuklar pembeleşince tereyağ ve taze çekilmiş karabiber ekleyin ve 3-4 dakika soteleyip rendelediğiniz havuçları tavukların üzerine yayın.
- İyice yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri de havucun üzerine boşaltıp,tuz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Pilav kaynayana kadar orta ateşte tutup,kaynayınca altını biraz daha kısarak pişmeye bırakın.
- Pişen pilavı 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirerek servis yapın.