- MALZEME LİSTESİ
- Yarım kg taze bakla
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 büyük soğan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- 1,5 çay kaşığı şeker
- Tuz
Üzeri için;
- dereotu
yAPILIŞI;
Öncelikle baklaların uç kısımları ayıklanır ve yıkanır. Suyu süzülüp, istenilen ölçüde doğranır.
Tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ardından baklalar eklenir. 10-12 dakika baklalar kavrulur.Daha sonrasında
başka bir yerde 1 su bardağı ılık suya un eklenir ve pürüzsüz oluncaya dek karıştırılır. Ve bu karışım kavrulan baklaların üzerine eklenir. Tuz ve şeker de eklenerek karıştırıpv kapağı kapatılır. Orta hararetli ateşte pişirilir. Yemeğimiz hazırdır….