YEMEK TARİFLERİ

Zeytinyağlı Bakla Yemeği Yapılışı

  • MALZEME LİSTESİ
  • Yarım kg taze bakla
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Üzeri için;

  • dereotu

yAPILIŞI;

Öncelikle baklaların uç kısımları ayıklanır ve yıkanır. Suyu süzülüp, istenilen ölçüde doğranır.
Tencerede zeytinyağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ardından baklalar eklenir. 10-12 dakika baklalar kavrulur.Daha sonrasında
başka  bir yerde 1 su bardağı ılık suya un eklenir ve pürüzsüz oluncaya dek karıştırılır. Ve bu karışım kavrulan baklaların üzerine eklenir. Tuz ve şeker de eklenerek karıştırıpv kapağı kapatılır. Orta hararetli ateşte pişirilir. Yemeğimiz hazırdır….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir