Yumurtalı Ekmek Nasıl Yapılır

yumurtali-ekmek-kac-kalori-kalorisepeti_

Yumurtalı ekmek, Türk mutfağının en klasik ve pratik lezzetlerinden biridir. Sabah kahvaltısında, ikindi çayında, sahur sofralarında, akşam yemek yetişmediğinde, ani misafir baskınlarında imdada koşan; hem bayat ekmeklerin değerlenmesini sağlayan, hem de çıtır çıtır ve doyurucu bir lezzetin anahtarıdır yumurtalı ekmek.

Malzemeler:

  • İstediğiniz kadar düzgün ve kalın dilimlenmiş bayat ekmek
  • 4 adet yumurta (1 bütün ekmek için ideal yumurta adedi)
  • Tuz, pul biber, kekik, nane
  • Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Yumurtaları derin ve geniş bir kaseye kırın, baharatları da ilave ederek iyice çırpın. Ekmek dilimlerini çatala saplayarak bu karışıma batırın. Yumurtanın, ekmeğin her yerine değmesini sağlayın. Tavaya yağ koyup biraz kızmasını bekleyin. Yağ kızınca ekmek dilimlerini önlü arkalı kızartın. Nar gibi kızaran ekmekleri kağıt peçete üzerine alarak fazla yağın emilmesini sağlayın. Kahvaltılık çeşitleriyle servis edebilirsiniz. Yumurtalı ekmeğin yanına en çok yakışan kahvaltılıklar Ezine peyniri ve zeytin olsa gerek. Siz, istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top