YEMEK TARİFLERİ

Yoğurtlu Patlıcan Sarma

yogurtlu-patlican-sarma-tarifi

Yoğurtlu Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler:

  • 4 adet kemer patlıcan.

İçi İçin:

  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş),

Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağı.

 

YAPILIŞI:

Patlıcanları yıkayalım ve kabuklarını soymadan uzunlamasına ince olacak şekilde dilimleyelim.

Patlıcanları kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve havlu kağıt üzerine alıp, fazla yağını süzdürelim.

Dereotunu ince ince doğrayalım.

Sarımsakları rendeleyelim.

Derin bir kaseye dereotunu, sarımsağı, cevizi, yoğurdu, tuzu koyalım ve karıştıralım.

Patlıcanların üzerine yoğurtlu karışımdan sürelim ve rulo şeklinde saralım.

Patlıcanları sabitlemek için kürdan batıralım.

Yoğurtlu Patlıcan Sarmalarımızı servis tabağına dizelim.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir