Hazırladığınız kremaya beyaz çikolata yerine sütlü ya da bitter çikolata katabilir, farklı meyvelerle çeşitli kuplar hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
8 adet savoyar (kedi dili) bisküvi
4 yemek kaşığı vişne suyu
300 ml. süt kreması
180 gram beyaz çikolata
3 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı ayıklanmış vişne
3 yemek kaşığı file badem
2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı rendelenmiş bitter çikolata
Nasıl yapılır
Tatlının kremasını hazırlamak için; 100 ml. sıvı süt kremasını soğuması için buzdolabına kaldırın. Kalan kremayı küçük bir sos tenceresine alın. Toz şeker ve yumurta sarılarıyla karıştırıp kısık ateşte ısıtın. Beyaz çikolatayı rendeleyin. Isınmaya başlayan kremaya rendelenmiş beyaz çikolatayı katıp 3-4 dakika kadar pişirin.
Hazırladığınız kremayı ocaktan alıp mikserle çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin. Soğuması için buzdolabına kaldırıp bekletin. Dolapta soğuyan süt kremasını, rendelenmiş Hindistan cevizi ve file bademle karıştırın. Çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri bir süzgece alıp fazla suyunu süzdürün. Tatlı yapımına başlıyoruz.
Servis kuplarına kırıklar halinde ikişer adet kedi dili bisküvi yerleştirin. Üzerlerini az miktarda vişne suyuyla ıslatın. Buzdolabında soğuttuğunuz kremadan katıp vişne tanelerini serpiştirin. Vişne tanelerinin cam bardakların her tarafından görünür olmasına özen gösterin. File bademli krema ile tatlıların üzerini kapatın. Rendelenmiş bitter çikolata ve vişne taneleriyle süsleyip soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun…