YEMEK TARİFLERİ

Tuzlu Kurabiye

tuzlu-kurabiye-tarifi

Malzemeler

  • 200 gr oda sıcaklığında margarin,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 2,5 su bardağı un.

Üzeri İçin:

  • Yumurtanın sarısı,
  • Susam,
  • Çörek otu.

 Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.

Hamuru sert yoğurursanız istediğiniz gibi şekillendiremezsiniz ve hamur kırılır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Düz bir zemine alıp ortasından bastırarak yuvarlayalım ve uzun bir çubuk elde edelim.

Sonra hamuru ikiye bükelim.

Daha sonra da hamuru birbirine dolayalım ve iki ucunu birleştirip hafifi bastıralım.

Hamuru istediğiniz gibi de şekillendirebilirsiniz.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.

16 adet tuzlu kurabiye çıktı.

Tuzlu kurabiyeleri buzlukta saklayabilirsiniz.

Kıyır kıyır ağızda dağılan bir kurabiye tarifi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir