Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Siz de benim gibi Türk kahvesi olmadan yaşayamam diyenlerden misiniz yoksa? Evet ben Türk kahvesini çok severim ve her gün bir fincan içmeden kendime gelememJ Evime gelen misafirlerime de öncelikle Türk kahvesi ikram ederim. Kahvaltıdan sonra orta şekerli bir Türk kahvesi içmeden kendime gelemem.

Sizce Türk kahvesi neden su ile ikram edilir?
Kendine has tadı olan Türk kahvesi bence sunum şekliyle de ayrı bir güzelliğe sahip. Köpüğü, kokusu ile kendine özgü bir tat olan Türk kahvesi telvesi ile ikram edilen tek kahve türü olması ile de ayrı bir önem taşıyor. Türk kahvesi yanında su ile servis edilir. Kahveden önce biraz su içilir. Çünkü su kahvenin tadının daha iyi alınmasına yardımcı olur. Kahvenin dibinde kalan kısım da tüketilebilir.

Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?
Türk kahvesinde önemli olan bol köpüklü olmasıdır. Kendimi övmek gibi olmasın ama bol köpüklü kahveyi pek iyi yaparım J Küçüklüğümden beri evde kahve yapmak için can atardım. Bir gün annem verdi cezveyi elime ‘Al bakalım artık kahveleri senin elinden içeceğiz’ dedi ve başladı Türk kahvesinin yapılışını anlatmaya. Ben de sizinle paylaşayım ki siz de bol köpüklü kahveler yapın: Cezvenin içine kişi başına bir fincan dolusu su koyuyoruz.. Suyun soğuk olması tercih edilir çünkü soğuk su kahvenin tadını daha güzel hale getirecektir. Cezveye kişi başına 2 tatlı kaşığı kahve ekliyoruz ve üzerine şeker ilave ediyoruz. Ben orta şekerli bir kahve yapmak için 1 çay kaşığı şeker ekliyorum. Siz kendi damak tadınıza uygun olacak şekilde şeker ekleyebilirsiniz. (Tatlı, şekersiz, orta şekerli gibi ayrı tatlarda kahve içilecekse ayrı cezveler kullanılması gerekir.) Pişirmeden önce şeker eriyene kadar iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte yapılan kahve daha güzel olacağından ocağı kısık ateşte yakıyoruz ve cezveyi üzerine koyuyoruz. Kahve kaynamaya başladığında cezvenin kenarında kabarmalar olacaktır. Köpükler artmaya başladığında cezveyi ocaktan alıyoruz ve köpükleri fincanlara dağıtıyoruz. Kahveyi iki yada üç kez daha kaynatabiliriz ve tüm fincanlara servis ederiz. Ben Türk kahvesinin yanında çikolata ve su servis ediyorum. Size de tavsiye ederim. Gayet güzel oluyor.

Türk kahvesinin faydaları nelerdir?

Yapılan araştırmalar neticesinde günde iki fincan kahve içmenin birçok faydası olduğu ortaya çıkmıştır. Bunların bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • İnsan ömrünü uzatır.
  • Kalın bağırsak, göğüs, gırtlak gibi kanser türlerine yakalanma olasılığını düşürür.
  • Safra kesesinde taş riskini azaltır.
  • İçerisindeki kafein beyin gelişimine olumlu etki eder.
  • Enerji verir, bu sayede uyanık kalmaya yardımcı olur.
  • Daha fazla yağ yakılmasına yardımcı olur.
  • Baş ağrılarını yok eder.
  • Selüit oluşmasını azaltır.
  • Hafızanın güçlenmesini sağlar.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top