Malzemeler
1 kilogram kıyma
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 adet yumurta
1 adet soğan – rende
1 adet havuç – rende
1 su bardağı bezelye
1 kilogram kıyma
1 su bardağı ekmek kırıntısı
2 adet yumurta
1 adet soğan – rende
1 adet havuç – rende
1 su bardağı bezelye
2-3 diş sarımsak
½ bağ maydanoz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
½ bağ maydanoz
Karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Süslemek için
1 adet iri boy domates
2-3 adet sivri biber
Üzeri için
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
½ su bardağı su
Yapılışı
Tereyağı hariç köfte için olan tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp, yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı yağladığınız fırın kabının içine 3 parmak kalınlığında yayın.
Tereyağını küçük parçalar halinde kopartıp, üzerine serpiştirin. Üzerini dilimlediğiniz domates ve iri doğradığınız biberlerle süsleyin.
Domates salçalarını bir kasede suyla beraber karıştırın. Köftenin üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.