-
Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Ilık su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Sos için
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve kekik
- Üst malzeme
- Sucuk
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- Kaşar rendesi
-
Tam Buğdaylı Pizza Yapılışı
Tam buğdayı ve nişastayı mayayı tuzu ve yoğurdu bir kaba alalım karıştırıp yoğurmaya başlayalım parmak uçları ile hamur katı olursa ılık su ilave edelim hamurumuz ele yapışan bir kıvamda olacak diğer un gibi olmayabilir bu çok normaldir . Ardından yoğrulan hamuru ağzını kapatıp yarım saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru tezgahta tam buğday unu serperek açalım fırın kabına alalım. Sosu için bir domatesi rendeleyelim. içerisine yağı tuzu kekiği ekleyip hamura sürelim. Üzerine sucuk biber domates ekleyip fırına verelim 200 derecelik fırında kenarları kızarana dek tutalım ve pişen pizzaya kaşar rendesi serpip 5 dakika daha pişirelim afiyet olsun.