Malzemeler
Hamuru İçin:
- 500 gr un (3,5 su bardağı un),
- 1 çay kaşığı tuz,
- 50 gr margarin (3 yemek kaşığı margarin),
- 300 ml ılık su (1 su bardağı su+yarım çay bardağı su).
İçi İçin:
- 500 gr orta yağlı kıyma,
- 1 adet soğan,
- Tuz,
- Karabiber.
Yapılışı
İçi için; bir kaba kıymayı, ince ince doğradığımız soğanı, tuzu ve karabiberi koyup iyice karıştıralım.
Margarini eritelim.
Başka bir kaba unu, tuzu ve margarini koyup karıştıralım.
Ilık suyu azar azar ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru küçük parçalara bölelim.
12 cm genişliğinde 3 mm kalınlığında açalım.
Hamurların üzerine kıymalı harçtan koyalım ve üçgen şekli verelim.
Hazırladığımız somsaların üzerine su sürelim.
Önceden ısıtılmış 250° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.