Sebzeli Tavuk Sarma

sebzeli-tavuk-sarma-tarifi

Malzemeler

  • 1 tane kemiksiz tavuk göğsü (boyuna ince dilimlenmiş).

Sosu için;

  • 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ,
  • 1 tane orta boy kuru soğan rendesi,
  • 2 diş sarımsak rendesi,
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 çay kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

İçi için;

  • 1 küçük boy patlıcan,
  • 1 havuç,
  • 1 orta boy patates,
  • 1 küçük boy kabak,
  • 1 yeşil biber.

Yapılışı

Sos malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır.
İnce dilimlenmiş tavuk etleri bu sos içerisine bırakılır ve her tarafının sosa bulanmasını sağlanır.
Üzeri streç filmle kaplanıp buz dolabına kaldırılır ve 2-3 saat kadar sos içerisinde bekletilir.
Tavukları dolaptan çıkarmaya yakın, içerisine konulacak olan sebzeler yıkanır ve ince şeritler halinde doğranıp hazırlanır.
Marine olan tavuk etlerinden birer parça alınır ve düz bir zemin üzerine serilir.
Orta kısmına ince dilimlenmiş ve hafif tuzlanmış olan sebzelerden konulup, rulo şeklinde sarılır.
Sarma işlemi tamamlanan tavuğun sarma yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
Sarma işlemi tamamlandıktan sonra kalan sosun içerisine 1 çay bardağı su ve biraz tuz ilave edilip tepsiye dökülür.
Eğer sebzelerden kalanlar varsa onlar da tepsi içerisine yerleştirilebilir.
Önceden ısıtılmış 180° fırında tavuklar hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkartılan sebzeli tavuk sarma ilk sıcağı çıktıktan sonra servise sunulur.
Not; Fırında çok fazla kızartmamaya özen gösterilmelidir. Aksi halde tavuk etlerinin kurumasına sebep olur.
Arzu ederseniz tavuk sarmanın içerisine kırmızı biber, kaşar dilimi veya farklı sebzeler de konulabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top