-
Malzemeler
- 2 adet büyük boy patates
- 1 büyük havuç
- 1 büyük patlıcan
- 2-3 adet yeşil biber
- 2 domates
- 1 kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 adet kırmızı biber
- Tuz
- Su
-
Sebzeli Fırın Yemeği Yapılışı
Kırmızı biberlerimizi ocakta közleyelim ve ortadan bölüp çekirdeklerini çıkaralım. İki – üç parçaya ayıralım ve kare borcamın altına dizelim. Öte yandan patlıcan, soğan ve yeşil biberlerimizi robottan geçirelim. Havuç ve patateslerimizi rendenin kalın bölümünde rendeleyelim. Tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım. İçine rendelenmiş havuç ve patateslerimizi robottan geçirmiş olduğunuz patlıcan, soğan ve biberlerimizi tavaya alalım. İki – üç dakika soteleyelim. Daha sonra iki adet domatesimizi soyup robottan geçirelim ve tavamıza alalım. Kavurmaya devam edelim. Daha sonra tuz ve bir çay bardağı su ilave edelim. Ateşten alalım. Tepsiye dizdiğimiz biberlerin üzerine gezdirelim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 – 15 dakika pişirerek fırından alalım ve servis yapalım.